fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

176 000 klubbmedlemmar har tackat nej till plastpåsen – och premierats för det

Publicerad: 2 september 2022, 07:47

Apoteket har i en kampanj över sommaren gett klubbmedlemmar som säger nej till en plastpåse extra bonuspoäng. Foto: Pressbild

Under sommaren har Apoteket premierat klubbmedlemmar som tagit med sig egen påse med extra bonuspoäng. Testet gav resultat.

Ämnen i artikeln:

Apoteket

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Market har tidigare berättat om Apotekets nya hållbarhetsgrepp. I ett test som pågått under sommaren har medlemmar i kundklubben fått bonuspoäng om de tackat nej till en plastpåse. 

Testet gav positivt utslag, berättar Apoteket. Närmare 20 procent fler tackade nej till en påse under juli, jämfört med samma månad 2021. 

– Vi testade att ge poäng för att uppmuntra till mer hållbara levnadsvanor och det är roligt att se hur vi kan skapa en positiv förflyttning tillsammans med våra medlemmar. Att premiera medvetna val är en del av vår kundklubb och något som nu utvecklas ytterligare, säger Roy Forsberg, ansvarig för kundklubben, i en kommentar. 

Totalt har cirka 176 000 kundklubbsmedlemmar tackat nej till en plastpåse under sommaren. 

– Nu utvärderar vi det här testet från olika perspektiv för att se hur vi fortsätter att utveckla förmånsprogrammet. Med cirka tre miljoner medlemmar kan vi öka medvetenheten, kunskap och aktiva val, fortsätter Roy Forsberg. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev