Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Framtidens teknik

Prisjakt vill göra mer än jämföra pris – lanserar ny tjänst med experttips

Publicerad: 27 april 2021, 11:54

Prisjakt vill inte bara hjälpa till att hitta bästa priset – de vill även hjälpa kunden att hitta rätt produkt. ” Vi vill gå från att vara en rationell prisjämförelsetjänst, till att bli en produktjämförelsetjänst”, säger Nordenchefen Carl Vult von Steyern. Nu lanseras tjänsten Experter.


Ämnen i artikeln:

PrisjaktTjänstefiering

Tidigare i år förvärvade Prisjakt produkttestplattformen Advized.

Nu vidareutvecklas den till en ny tjänst, Prisjakt Experter.

– När du ska köpa en stavmixer, barnvagn eller dator så vill du ta hjälp av någon som är kunnig inom området och som du känner att du kan lita på. Prisjakt Experter är ett svar på det här behovet. Vi har redan nu över 50 oberoende experter, som alla brinner för att hjälpa andra att fatta bättre köpbeslut, säger Carl Vult von Steyern i en kommentar.

Experterna är oberoendet och inte kopplade till de varumärken vars produkter de testar. De får heller inte behålla produkten efter det att den testats.

– I dag kryllar internet av oklara produktrekommendationer, där gåvor och i många fall pengar byts mot positiva utlåtanden. Gränsen mellan vad som är köpt respektive genuint innehåll suddas helt enkelt ut. Jag tror inte den här utvecklingen är bra för varken butiker, tillverkare eller konsumenter. Vi behöver mer ärlighet, säger Carl Vult von Steyern.

Genom den är satsningen vill Prisjakt bredda sitt erbjudande.

– Vi vill gå från att vara en rationell prisjämförelsetjänst, till att bli en produktjämförelsetjänst med fokus på community. Prisjakt Experter är en viktig ingrediens för att vi ska lyckas med detta.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

PrisjaktTjänstefiering

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev