Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Framtidens teknik

Nu kan kunden uppleva Elgiganten hemma i soffan – lanserar video shopping

Publicerad: 5 maj 2020, 07:26

Drive in har snabbt blivit en populär tjänst hos Elgiganten. Nu kompletteras den med live video shopping för kunderna också ska kunna få rådgivning från kedjans säljare. ” Vi vet med oss att många av våra kunder vill rådgöra med våra specialister”, säger vd Niclas Eriksson.


Ämnen i artikeln:

HemelektronikElgigantenTjänstefiering

I början av april lanserade Elgiganten en drive in-lösning vilket gjorde att kunderna kan handla hemelektronik i varuhusen utan att kliva ur bilen.

Och kedjan fick tummen upp för satsningen. Tusentals har valt att nyttja tjänsten hittills.

– Det är fantastiskt att se hur snabbt våra kunder uppmärksammar och vill testa nya sätt att handla på. Bara några timmar efter att vi var igång med vår drive in-tjänst hade hundratals kunder valt det som leveransalternativ, säger Niclas Eriksson i en kommentar.

Det fick Elgiganten att börja fila på hur tjänsten kan utvecklas ytterligare.

– Vi vet med oss att många av våra kunder vill rådgöra med våra specialister innan köp för att få hjälp att hitta kompletta lösningar. Med detta i åtanke utvecklades idén om live video shopping som vi i dag är mycket stolta över att kunna lansera, säger Niclas Eriksson.

Genom ett videosamtal kan kunden få personlig vägledning från personal hos Elgiganten, precis som vid ett besök i ett fysiskt varuhus. Samtalet, som varar i 20 minuter, bokas på hemsidan.

Med tanke på risken för smittspridning vill Elgiganten ge den hjälpen hemma i stället.

– Jag är enormt imponerad av hur hela svenska samhället så snabbt kunde ställa om och bli mer digitala. Möten sker online, de som har möjlighet jobbar hemifrån och mycket undervisning sker på distans. Från och med idag kommer man också kunna få känslan av att befinna sig i ett Elgiganten varuhus, trots att man är hemma, säger Niclas Eriksson.

Läs mer: Elgiganten trotsar coronakrisen – och ökar försäljningen: ”Mer beslutsamma kunder”

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev