tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Framtidens teknik

Här leverar Ica maten – med drönare: ”Känner oss väldigt entusiastiska”

Publicerad: 16 december 2022, 08:55

Drönaren som är batteridriven och har ett vinschsystem.

Foto: Pressfoto

Starten har gått för testet av matleverans med drönare. Med statligt stöd kan boende i Norrtäljes skärgård få upp till två kilo matvaror levererade.

Ämnen i artikeln:

Ica SverigeIca NärainnovationerLivsmedel

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


En drönare kommer susande, stannar och hovrar, och vinschar ner en kartong från Ica. Nu har de första bilderna – och filmklippen – kommit ur från testet med drönarleveranser.

Boende inom sex kilometer från Ica Nära Gräddö i Norrtälje kommun deltar i projektet, och kan nu få mat levererad från skyn. Statliga Rise finansierar testet, för att man vill utveckla och utvärdera drönare som ett koldioxidfritt alternativ för last-mileleveranser. Icas innovationshub Ica X och drönarföretaget Aerit är med i samarbetet.

– Drönarleveranser befinner sig i en spännande fas och det känns särskilt viktigt att Ica fortsätter satsa på tjänster som möjliggör jobb och tillväxt på landsbygden i tuffa ekonomiska tider som nu. Vi känner oss väldigt entusiastiska över att vara med i det här projektet tillsammans med handlarna Peter och Anna Horwitz och alla partners, säger Emma Lindahl, co-lead på Ica X i ett pressmeddelande.

Enligt Aerit kan kunderna förvänta sig leverans inom 30 minuter efter beställning. Drönaren i projektet kan bära maximalt tio liter och två kilo.

LÄS OCKSÅ: Lista: Handelns vågade satsningar – här är alla floppar och fullträffar

LÄS OCKSÅ: Corona-innovationerna som förändrar handeln: ”Tydligt att det är här för att stanna”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev