torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Framtidens teknik

Experternas varning: Så kan AI sabba din kundrelation

Publicerad: 24 augusti 2023, 07:59

Tre experter på AI ser stora fördelar med att använda sig av fler algoritmer inom detaljhandeln – men också fallgropar: Anna Felländer, medgrundare av AI Sustainability Center, Linda Leffler Olsson, jurist på Svensk Handel och chef för Brysselkontoret. och Magnus Mähring, professor på Handelshögskolan i Stockholm.

Foto: Pressbild, Juliana Wiklund

Artificiell intelligens öppnar en ny värld av möjligheter – men döljer också avgrundsdjupa fallgropar. Market har låtit tre experter lista farorna med AI i detaljhandeln, och hur du undviker dem. ”Samtidigt som AI skapar enorma värden, kan vi få tillbaka exkludering, integritetskränkning, diskriminering, förlorade möjligheter till att ta självständiga beslut – och en manipulering vi inte sagt ja till”, säger Anna Felländer, medgrundare av AI Sustainability Center.

Ämnen i artikeln:

Market InsightsDigitaliseringE-handelDetaljhandeln

Annika Wilhelmson

annika.wilhelmson@bonniernews.se


AI utvecklas i en allt snabbare takt och väntas snart integreras i många olika delar av vårt arbetsliv. Detaljhandeln är inget undantag. Market har i flera artiklar lyft fram områden

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Just nu 49 kr för 3 månader

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om detaljhandeln
Nyhetsbrev som ger dig full koll på alla branschnyheter

Möjlighet att säga upp under de första 3 månaderna.

Efter introduktionsperioden på 3 månader förnyas prenumerationen med 30% rabatt på ord.pris: 2 797 kr/år ex. moms och 12 månaders bindningstid och årlig förnyelse till ordinarie pris 3 995 kr. Säg upp prenumerationen när som helst, så avslutas den efter avtalad bindningstid.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev