tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Framtidens teknik

Den unge entreprenören har fyllt 18 – och fått respekt

Publicerad: 16 juni 2023, 10:00

Respekten kommer med åldern. Jack Berggren var bara 15 år när han lanserade det obemannade konceptet 24 Food. ”Då skulle jag säga att varannan leverantör skrattade åt mig när jag ringde – i dag är det annorlunda.”. För en vecka sedan tog han studenten nu är det fullt fokus på att utveckla bolaget.

Ämnen i artikeln:

Obemannade butikerLedarskap

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


När Market tidigare i våras listade 50 talanger i detaljhandeln var Jack Berggren en av dem.

– Jag är inte en kille som gillar uppmärksamhet. Men det känns kul att hamna på den typen av lista. Det är ett kvitto på att någon ser att man kämpar på, säger han till Market.

Är du en talang?
– Det skulle jag inte säga att jag är.

Vad tror du gör att du ändå får uppmärksamhet kring din satsning?
– Det handlar väl om min ålder men också att det går framåt med det vi gör. Många har lanserat nya obemannade koncept, öppnat en till två butiker och sedan inte kommit vidare. Vi har utvecklat kedjan och har snart 30 butiker.

– Flera av de andra koncepten har också en större organisation bakom sig med rutinerade personer från branschen. Här har du en 18-åring och en 21-årig apputvecklare. Sedan har vi en ekonomibyrå som hjälper oss med den biten.

Just åldern har gett Jack Berggren mycket uppmärksamhet under de första åren. Han var bara 15 år när den första butiken öppnade.

I dag är han 18 och har gått klart skolan. 24 Food har vuxit till en kedja med snart 30 butiker, tre av dem driver han själv.

LÄS OCKSÅ: Talanglistan 2023: Femtio stjärnor som tar handeln in i framtiden

Vad skulle du säga är den största skillnaden i dag mot när du startade kedjan för tre år sedan?
– Då skulle jag säga att varannan leverantör skrattade åt mig när jag ringde. I dag ser det annorlunda ut. Dels handlar det om att vi har blivit en större kedja men såklart också om att jag blivit äldre.

Studenten tog Jack Berggren i fredags. Nu blir det fullt fokus på 24 Food.

– Det känns sjukt skönt att bara kunna fokusera på det. Det har varit tre tuffa år med skolan samtidigt, säger Jack Bergren,

Vad ser du framför dig?
– Jag hoppas kunna utveckla alla delar av verksamheten och göra oss mer konkurrenskraftiga.

Med det hoppas Jack Berggren kunna attrahera fler entreprenörer till kedjan. Han upplever att många som vill öppna en obemannad butik är skeptiska till att tillhöra en kedja.

– Jag vill visa fördelarna med att vara en del av en kedjan. Vi är väldigt liberala och inget toppstyrt bolag som pekar med hela handeln när det gäller vad taco-kryddan ska stå eller sockret.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev