lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Framtidens teknik

Apotekskedjans e-handelschef ska hjälpa Kungsängen att bli sömlöst

Publicerad: 15 juni 2020, 11:23

Kungsängen plockar in extern kompetens när bolagets omnikanalstrategi ska utvecklas. Apotek Hjärtats e-handelschef Christina Ericsson blir en del av styrelsen.

Ämnen i artikeln:

OmnikanalKungsängenHeminredningDigitalisering

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Så når Kungsängen ut till nya kundgrupper: ”Gör det enklare att hitta oss”

– Begreppet omni är inte längre en strategi som utvalda företag kan välja att satsa på utan är snarare en hygienfaktor. Vi ser ett behov hos våra kunder och vill hjälpa till att underlätta både före, under och självklart efter köpet. Det är ett omfattande projekt och därför känns det extra bra att vi får in Christina i styrelsen som bidrar med både kompetens och erfarenhet, säger Erik Milbrin, ansvarig för satsningen hos Kungsängen.

Christina Eriksson är i dag chef för e-handel och digital utveckling hos Apotek Hjärtat. Nu blir hon en del av sängkedjans styrelse.

– Med min bakgrund inom e-handel och digitalisering från flera branscher ser jag fram emot att få bidra till Kungsängens framtida utveckling. Jag ser stor potential i omnistrategin där målet är att nyttja kombinationen av fysiska butiker och digitalisering, säger hon i en kommentar.

Styrelseordförande Johan Röhss ser satsningen som avgörande för Kungsängens framtid.

– Vi är mycket glada för att Christina Ericsson ansluter sig till vår styrelse, med sin gedigna erfarenhet inom e-handel och digitalisering från bland annat Apotek Hjärtat, säger han.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev