Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Betallösningar

Willys utökar mobila piloten – testkör scan & go i 21 butiker runt om i landet

Publicerad: 3 maj 2021, 07:15

Efter start i tre butiker i höstas har testet av Willys scan & go utökats kraftigt. ”Kunderna gillar lösningen”, säger kedjans kommunikationschef Johanna Eurén.


Ämnen i artikeln:

DagligvarorBetalfrågorWillys

Läs mer: De blir nästa kedja som testar att  låta kunden handla med mobilen

Med tjänsten Willys scan & go kan kunderna skanna och betala via mobilen. Tjänsten är integrerad i Willys app och låter kunden skanna varorna med sin egen mobiltelefon och sedan betala direkt i appen, via Klarna eller med kort. Kunden kan sedan gå från butiken utan att ställa sig i kassakön.

Provkörningen startades i oktober förra året i tre butiker: Elisedal i Göteborg, Sickla i Nacka och på Öster i Halmstad.

Willys meddelade då att målet var att utöka piloten till ett tiotal butiker under hösten och rulla ut tjänsten brett under 2021.

Nu har testet expanderats kraftigt.

– Vi testkör Willys scan & go i 21 butiker runt om i landet, både hos Willys och Willys Hemma. Vi har utökat piloten för att prova och få respons från olika butiker och i både större och mindre städer, berättar Johanna Eurén.

Vad tycker kunderna om lösningen?
– Den har tagits emot väl, kunderna gillar tekniken. Man gör mer och mer med mobilen och är vana vid att lösa vardagsbestyr med den. Nu kommer ju inte alla att hoppa på tjänsten, men vissa kunder, till exempel de som föredrar vanlig självskanning, tycker att detta är ett intressant alternativ. Det här kan vara ett sätt för butiker som inte har andra självskanningslösningar att ändå kunna erbjuda självskanning.

Vilken är den största utmaningen med tjänsten?
– Det är alltid en utmaning att ändra invanda beteenden. Matinköp är till stor del en vanehandling och skanning och betalning via mobilen är en ny företeelse som kräver ett ändrat inköpsmönster.

När kommer tjänsten att lanseras skarpt i hela kedjan?
– Vi har inte satt någon plan för det än och kommer att vara kvar i test- och utvecklingsfasen ett tag till för att utvärdera tjänsten ordentligt.

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev