Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Betallösningar

Klarna öppnar appen för fysisk handel – när svenskarna spenderar mer offline

Publicerad: 3 november 2022, 08:11

Fler än hälften av svenskarna räknar med att spendera mer pengar i fysiska butiker än online det kommande året. Det visar en undersökning från Klarna som nu gör det möjligt att betala i fysiska butiker via Klarna-appen. ”Vi stärker Klarnas roll som tillväxtmotor för återförsäljare lagom till shoppinghögtiderna”, säger Björn Goss, head of in-store på Klarna.

Ämnen i artikeln:

KlarnaBetalfrågor

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Den nya funktionen i appen ger kunder samma möjligheter när de handlar i en fysisk butik som när de betalar med Klarna online: Betala direkt, senare eller över tid. 

Tjänsten finns nu tillgänglig hos flera Klarna-anslutna återförsäljare över hela Sverige, bland annat XXL, Decathlon och Gina Tricot. 

Appfunktionen lanseras även i Finland, Norge och Tyskland.

I en undersökning som gjorts på uppdrag av Klarna uppger fler än hälften av svenskarna att de räknar med att spendera mer pengar i fysiska butiker än online det kommande året. Bättre social interaktion och kundservice anges som de främsta anledningarna (78 respektive 81 procent).

– Tjänsten här hjälper konsumenter att spara tid och pengar oavsett var de handlar, samtidigt som vi stärker Klarnas roll som tillväxtmotor för återförsäljare lagom till shoppinghögtiderna, säger Björn Goss i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Lugnet i (medie)stormen – Klarnas Sverigechef känner ingen oro: ”Det går väldigt bra för oss” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev