Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Betallösningar

Kicks skalar upp – låter fler kunder betala med mobilen i butik

Publicerad: 21 juni 2021, 08:17

Piloten har varit framgångsrik. Nu låter Kicks fler av sina kunder handla med mobilen i fysisk butik. ”Efter en pilot med tre butiker väljer vi nu att skala upp”, säger vd Freddy Sobin.


Ämnen i artikeln:

Kicks

Under fjolåret inledde Kicks ett pilottest där kunderna kan genomföra köpet själva i fysisk butik med hjälp av en mobiltelefon. 

I tre butiker har kunderna kunnat checka in i butiken, skannat de produkter de vill ha med sin mobiltelefon för att sedan slutföra köpet på egen hand i den. 

Testat har gått bra. Nu väljer Kicks att skala upp det och införa tjänsten i ytterligare 20 butiker. 

– Efter en första småskalig och framgångsrik pilot med tre butiker väljer vi nu att skala upp för att utvärdera vidare, men målet är att implementera self checkout i alla våra butiker. Vi ser stor potential i denna lösning som på ett smidigt sätt länkar samman våra fysiska butiker och e-handel för en enhetlig och inspirerande köpupplevelse. Vidare tror vi att detta är ett kliv in i framtidens butik, där vi kommer få se mer av den här typen av lösningar där kunderna använder sina egna devices i allt större utsträckning, säger Freddy Sobin i en kommentar. 

Kicks ser flera fördelar med tjänsten. Kunden slipper stå i kö i butiken för att dra sitt kort i en läsare. Samtidigt kan de erbjudas ett bredare sortiment online. Personalen får mer tid över för hjälp och rådgivning. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Kicks

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev