fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Betallösningar

Efter miljardförlusterna – Klarna under luppen hos Finansinspektionen

Publicerad: 2 september 2022, 06:43

Kapitalet forsar ut från Klarna, och om lönsamheten inte förbättras är det senaste tillskottet av pengar slut i april. Nu har Finansinspektionen, FI, skärpt kontrollen av Klarna och begär tätare rapportering av bland annat resultat- och balansposter. Det uppger Dagens Industri.

Ämnen i artikeln:

KlarnaEkonomi

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Under de senaste tre kvartalen har Klarnas kapitalbas mer än halverats från knappt 23 miljarder kronor till knappt tio miljarder.

Avståndet till FI:s kapitalkrav på 7,1 miljarder kronor krymper snabbt.

I juli tog Klarna in 8,4 miljarder kronor i en nyemission. Enligt DI:s beräkningar ökar detta Klarnas kapitaltäckning till strax under 30 procent.  

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski uppgav i onsdags för DI att kapitalet ger bolaget det andrum som behövs.

Men om Klarna fortsätter att förlora drygt en miljard kronor i månaden är pengarna från nyemissionen slut runt påsk nästa år.

Enligt FI är risknivån i Klarna väldigt hög och har därför skärpt sin tillsyn av Klarna.

”FI har en intensifierad tillsynsdialog med Klarna, inklusive tätare rapportering”, uppger Victoria Ericsson, biträdande kommunikationschef på FI, för DI och säger vidare:

”Med intensifierad tillsyn menas en tätare dialog, vilket bland annat kan omfatta fler informationsförfrågningar, möten, avstämningar och rapportering av vissa resultat- och balansposter, tätare uppdateringar av prognoser och nyckeltal med mera”.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev