Wesc sjunker som en sten på börsen

November blev en tung månad för många av detaljhandelsbolagen på Stockholmsbörsen. Extra tungt var det för Wesc. Det pressade modebolagets aktie fortsatte att sjunka som en sten.
Text: David Jansson
Annons:

November var en månad med stigande kurser på Stockholmsbörsen. Men många av detaljhandelsbolagens aktier gick mot strömmen och sjönk i värde.

Den största förloraren var modebolaget Wesc. Kursen sjönk med 22 procent, från 0,88 till 0,68 kronor. Merparten av kursfallet kom efter att bolaget den 23 november presenterade en kvartalsrapport som visade att omsättningen hade minskat med 4,6 procent jämfört med samma period förra året samtidigt som förlusten ökat från 1,6 till 9,7 miljoner kronor.

Därmed fortsatte en dyster trend för aktien. Sedan årsskiftet har Wesc-aktien tappat 57 procent i värde vilket gör aktien till årets klart sämsta placering av alla detaljhandelsaktier på Stockholmsbörsen. Även förra året var Wesc en av de allra sämsta placeringarna med ett kurstapp på nästan 30 procent.

Björn Borg var en annan stor kursförlorare under förra månaden. Aktien föll med 18 procent, från 39,90 till 32,80 kronor. Till raset bidrog en rapport för tredje kvartalet som visade att omsättningen hade minskat med 6,0 procent och rörelseresultatet med 13 procent jämfört med samma period förra året.

Till månadens stora förlorare hör även Matse Holding med Mat.se. Bolaget rapporterade för någon vecka sedan att omsättningen under tredje kvartalet ökade med 41 procent till 55,8 miljoner kronor men att rörelseförlusten samtidigt ökade med 24 procent till 13,8 miljoner kronor. Kursen föll med drygt åtta procent.

Tabellen nedan redovisar kursutvecklingen för alla detaljhandelsbolag på Stockholmsbörsen.

Läs alla artiklar gratis

  • Tillgång till hela Market Premium i 7 dagar
  • Inga kostnader eller dolda villkor

Du får Market Premium gratis i 7 dagar! Köp Market Premium

Full tillgång till Market premium i tre månader
7990kr ex. moms
Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt
{{message}}
{{error}}
Genom att skicka in formuläret godkänner du våra villkor

Tack för att du har registrerat dig på Market Premium!

Nu kommer du åt allt innehåll på market.se.
Du hittar mycket nyttigt innehåll under flikarna Data, Analys och Sälj mer, som är unikt för Premium.

Ditt konto har skapats med följande uppgifter:

Användarnamn: {{ fd.mail }}
Lösenord: Lösenordet du valde vid registreringen.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...