Under Sveriges ledning har Europa fått enhetliga storlekar – måttbandet avgör

Med Sverige som ordförande har EU-länderna lyckats komma överens om ett gemensamt storlekssystem för kläder. ”Dina mått är din storlek”, säger Mikael Sandström från Svensk Handel Stil.
Text: Daniel Norman
Annons:

Mikael Sandström har suttit som ordförande för den grupp som slutligen kom fram till en lösning. 

– Det var väldigt få som gav oss någon större chans att sy ihop det här. Det känns fantastiskt roligt att vi lyckades säger Mikael Sandström till Market. 

För arbetet har pågått längre än hans ordförandeskap och sträcker sig 20 år tillbaka i tiden. Sverige lyckades där länder som Tyskland tidigare misslyckats 

Tanken är att kunderna ska slippa fundera över vilken de storlek de har beroende på i vilket land de befinner dig i eller från vilken leverantör de handlar ifrån. 

– Dina mått är din storlek. Är du en tjej som har ett bystmått på 88 centimeter, då ska du ha storlek 88 på ett topp, säger Mikael Sandström. 

Det är helt enkelt måttbandet som får avgöra.  Alla mått har intervaller. Mäter kunden till exempel 86-90 över bystet så skadan ha en topp märkt med storlek 88. Ska man ha en byxa, kjol eller shorts i stället mäter man stussen i stället, till exempel. 

Det här är en del av Market Premium

Redan Premium-prenumerant?

Det får du som Market Premium-prenumerant

  • Premiumartiklar som ger dig hela nyhetsbilden av detaljhandeln
  • Sökbart artikelarkiv
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...