”Tillfälle för reflektion över den framtida handeln”

Hallå där Karin Johansson, vd för Svensk Handel, som i dag åker till New York för att delta i den stora retailmässan NRF Big Show. Hur kommer det sig?
Text: Daniel Norman
Annons:

– För det första har vår internationella organisation FIRAE (Forum for International Retail Association Executives) årsmöte där Sverige har en viktig roll i styrelsen. Det är också en av de absolut största och viktigaste mässorna för att förstå hur handeln kommer att förändras och många svenska handelsföretag är på plats. Det är därutöver ett tillfälle för oss att träffa vår motsvarighet i USA, NRF. Här diskuteras handelsfrågor och delar erfarenheter med våra motsvarigheter världen över.

Är ni många som åker från Svensk Handel? 
– Vi är ett fåtal medarbetare som åker och som har viktiga roller kopplat till diskussionerna och FIRAE.

Vad har du för förväntningar på mässan? 
– Att få en inblick i framtiden, lyssna på många intressanta och inspirerande handelsföretagare och tillfälle för reflektion över hur den framtida handeln kommer att se ut.

Är det något du är extra nyfiken på, någon trend du sniffat upp? 
– Den tekniska utvecklingen och potential som finns för handeln på detta område är väl det som sticker ut mest på denna mässa. Jag är övertygad om att jag kommer att imponeras av spännande nyheter på produktsidan, logistik, betalning och analysområdet.

Har du någon favoritbutik i NY som du måste besöka när du ändå är där?
– Vi kommer att ha förmånen att få göra ett studiebesök på Macy’s stora varuhus på Manhattan. Jag ser fram emot att bland annat ta del av hur de anpassar sin verksamhet efter helt nya kundmönster och den växande e-handeln.

Market är på plats på NRF Big Show. Läs mer på Market.se nästa vecka eller på Twitter: TidningenMarket i helgen.

Det här är en del av Market Premium

Redan Premium-prenumerant?

Det får du som Market Premium-prenumerant

  • Premiumartiklar som ger dig hela nyhetsbilden av detaljhandeln
  • Sökbart artikelarkiv
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...