Stjärnkonditor flyttar in hos Akademibokhandeln: ”Vill skapa platser att mötas”

Bakelser och böcker i skön blandning blir det när stjärnkonditorn Daniel Roos och hans K-märkt flyttar in i bokhandeln. ”Vi vill sticka ut och skapa spännande mötesplatser för både bokälskare och alla andra”, säger försäljningschefen.
Text: Agneta Renmark
Annons:

I oktober öppnar välrenommerade K-märkt patisserie och bageri ett Bok- och matcafé mitt i Akademibokhandelns flaggskeppsbutik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Förhoppningen är att det ska bli en given mötesplats för såväl matintresserade gäster som bokintresserade kunder.

– Detta är helt i linje med vår strategi att göra våra butiker till lockande platser att mötas, inspireras och reflektera i en inbjudande atmosfär. Och vi vill locka både fikakunder och en lunchpublik, som kanske även passar på att handla lite när de ändå är på plats i butiken, säger Maria Edsman, försäljningschef på Akademibokhandeln, till Market.

I caféet kommer det att finnas plats för 60 sittande gäster, men även möjlighet att köpa med sig lunch, bröd och bakverk. Grillade mackor, matiga sallader, smörrebröd, gröna bowls och läckra bakverk är bara något av allt det som kommer att finnas på menyn. Förutom att caféet är öppet under butikens ordinarie tider kommer man även att servera frukost från halv åtta på morgonen.

– Vi har byggt om den här butiken i snart två år och det har varit lite rörigt. Därför känns det helt fantastiskt att kunna nyinviga butiken i helt ny skrud. Inte minst som den faktiskt fyller 40 år i år, säger Maria Edsman.

Det här är en del av Market Premium

Redan Premium-prenumerant?

Det får du som Market Premium-prenumerant

  • Premiumartiklar som ger dig hela nyhetsbilden av detaljhandeln
  • Sökbart artikelarkiv
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...