Nya sätt att handla utmanar butikerna: ”Konsumenter blir mer aktivistiska”

Intresset för att handla lokalproducerad mat och råvaror i rekoringar har vuxit rejält och i Mariefred är handeln i full gång. ”Jag skulle vara jätteorolig som livsmedelsbutik om jag inte hade mer att erövra kunden med än kylt kött i disken”, säger trendexperten Jörgen Jedbratt och spår att 2020-talet är årtiondet då retailsektorn på allvar ifrågasätts av medvetna konsumenter.
Text: Marie Hillblom
Annons:

Jörgen Jedbratt på Kairos Future är expert på den framtida konsumentens krav och jobbar just nu med flera studier kring den hållbara konsumenten för såväl retailkedjor, köpcentrum, som internationella organisationer.

Läs alla artiklar gratis

  • Tillgång till hela Market Premium i 7 dagar
  • Inga kostnader eller dolda villkor

Du får Market Premium gratis i 7 dagar! Köp Market Premium

Full tillgång till Market premium i tre månader
7990kr ex. moms
Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt
{{message}}
{{error}}
Genom att skicka in formuläret godkänner du våra villkor

Tack för att du har registrerat dig på Market Premium!

Nu kommer du åt allt innehåll på market.se.
Du hittar mycket nyttigt innehåll under flikarna Data, Analys och Sälj mer, som är unikt för Premium.

Ditt konto har skapats med följande uppgifter:

Användarnamn: {{ fd.mail }}
Lösenord: Lösenordet du valde vid registreringen.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...