Foto: Foto: Maja Nygren

Ny storsatsning trissar upp handelskriget i Umeå

Klockarbäckens handelsområde i nordvästra Umeå expanderar. Fondamentor och Roosgruppen Fastigheter har köpt 30 000 kvadratmeter mark och jobbar nu bland annat för att locka en större dagligvaruaktör till området.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Om fyra år, i samband med att området kring Klockarbäcken får en ny direktinfart från E12, beräknas antalet bilister öka från 7 000 till 14 000 per dygn.

Fondamentor och Roosgruppen Fastigheter, med Umeå och Stockholm som primära marknader, tänker utnyttja de ökade flödena och ge en handelsplats i skymundan nytt liv.

– Vi har köpt den 5 000 kvadratmeter stora fastigheten där Media Markt finns i dag och också kontrakterat ett markområde på ungefär 30 000 kvadratmeter. Just nu analyserar vi området för att se vilken sorts handel som passar här, säger Robert Nilsson, senior partner på Fondamentor och Roosgruppen Fastigheter.

Säljare var tyska Gedo Real Estate International Holdings.

Konkurrensen inom handeln i Umeå har ökat, inte minst sedan Ikea och Avion Shopping etablerade sig i våras. Vilken position tänker ni ta?
– Umeå är en mycket stark stad för retail. Vi har redan Media Markt och K-rauta etablerade på området, plus att vi för diskussioner med andra aktörer. Tanken är att vi ska komplettera de övriga handelsområdena i Umeå. Området har också i dag ett livsmedelstillstånd för upp till 6000 kvadratmeter för en kommande livsmedelsbutik. Dessutom finns det ingen handel på västra delen av Umeå vilket gör denna etablering högst intressant, säger Robert Nilsson.

Läs alla artiklar gratis

  • Tillgång till hela Market Premium i 7 dagar
  • Inga kostnader eller dolda villkor

Du får Market Premium gratis i 7 dagar! Köp Market Premium

Full tillgång till Market premium i tre månader
7990kr ex. moms
Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt
{{message}}
{{error}}
Genom att skicka in formuläret godkänner du våra villkor

Tack för att du har registrerat dig på Market Premium!

Nu kommer du åt allt innehåll på market.se.
Du hittar mycket nyttigt innehåll under flikarna Data, Analys och Sälj mer, som är unikt för Premium.

Ditt konto har skapats med följande uppgifter:

Användarnamn: {{ fd.mail }}
Lösenord: Lösenordet du valde vid registreringen.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...