Foto: Foto: Pontus Edman

Moderaterna vill förbjuda tiggeri: ”Hoppas regeringen lyssnar”

Moderaterna vill se ett nationellt förbud mot tiggeri. ”Jag hoppas att regeringen lyssnar på dem”, säger Mats Hedenström på Svensk Handel.
Text: Daniel Norman
Annons:

Vid en pressträff i dag meddelade Moderaternas rättspolitiska talesman att partiet vill se ett nationellt förbud mot tiggeri.

– Tiggeri är ingen väg ut ur fattigdom, säger Tomas Tobé.

Det här är något som Svensk Handel efterlyst under en längre tid.

– Vi välkomnar att ett av Sveriges största partier går ut och tar så tydlig ställning. Det är en oacceptabel situation i Sverige i dag, säger Mats Hedenström, näringspolitisk chef hos Svensk Handel. 

Nu hoppas han att regeringen ska lyssna på Moderaterna och att man ska nå en bred politisk enighet om en lösning på problemet.

– Vi har egentligen inga synpunkter på vilken väg de väljer men jag tror dessvärre att ett förbud är nödvändigt, säger Mats Hedenström som även han konstaterar att tiggeri inte är någon väg ut ur fattigdom. 

– Ingen kommer frivilligt till Sverige för att tigga. Det handlar om att de har det sämre där de kommer ifrån, fortsätter han.

Svensk Handel vill i stället att man på europeisk nivå sätter press på Bulgarien och Rumänien att sluta diskriminera sina egna medborgare.

Det här är en del av Market Premium

Redan Premium-prenumerant?

Det får du som Market Premium-prenumerant

  • Premiumartiklar som ger dig hela nyhetsbilden av detaljhandeln
  • Sökbart artikelarkiv
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...