Många uppsagda lämnar handeln: ”Eftertraktade egenskaper”

Två av tre som blivit uppsagda från jobb inom retail väljer en fortsatt yrkeskarriär utanför handeln, visar TRR:s siffror. Samtidigt suger handeln åt sig nya yrkesgrupper i omställningstider.
Text: Marie Hillblom
Annons:

– Det är mycket som förändras inom retail nu och annan kompetens behövs, säger Liselott Klinth, chef för analys och utveckling på TRR, om siffrorna som visar att 63 procent av de tjänstemän som kommit till TRR från retail väljer att gå vidare till jobb utanför branschen.

– Många vill ta chansen att göra något nytt. Vissa kanske tycker att förändringarna är så stora att man känner sig otrygg med att vara kvar. Och det är uppenbart en gångbar kompetens man har med sig från retail, säger Liselott Klinth och presenterar siffror som visar att tidigare retailmedarbetare går vidare till anställningar inom till exempel data och it, service- och tjänsteföretag och offentlig service.

– Många av de egenskaper man har med sig är eftertraktade, säger hon.

Tidigare retailanställda är vana att jobba med att ha kunden i centrum, har ett servicefokus, är vana vid förändring, har genomgått en digital omställning och har grunden i hållbarhetstänk.

– Det här är branschlösa egenskaper, säger Liselott Klinth.

Just nu pekar den ekonomiska utvecklingen på en konjunkturavmattning. Antalet konkurser och varsel inom handeln ökar. Och även TRR märker av ett ökat inflöde av uppsagda tjänstemän som behöver omställningsstöd.

– Ja, men vi kommer från låga nivåer. De som kommer till oss har ofta haft sina roller länge, säger Liselott Klinth och pekar på generell statistik som säger att nio av tio får nya jobb efter omställningshjälp från TRR.

Det här är en del av Market Premium

Redan Premium-prenumerant?

Det får du som Market Premium-prenumerant

  • Premiumartiklar som ger dig hela nyhetsbilden av detaljhandeln
  • Sökbart artikelarkiv
Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...