Iskall börsmånad för RNB

RNB blev förra månadens stora förlorare på börsen. Sjunkande försäljning i alla butikskoncept sänkte kursen med mer än 20 procent för det modeföretag Magnus Håkansson leder.
Text: David Jansson
Annons:

Hemtextilföretaget Hemtex är så här långt in på året den stora kursvinnaren bland detaljhandelsbolagen på Stockholmsbörsen. Kursen har sedan årsskiftet ökat från 3,70 kronor till 5:45 kronor, en ökning med drygt 47 procent.

Huvuddelen av kursstegringen skedde redan i februari då Hemtex lämnade en rapport som visade att fjolårets sista kvartal var det resultatmässigt starkaste sedan 2008 för det länge krisstämplade företaget. Under april månad steg kursen enbart med knappt en procent.

April månads stora kursvinnare var i stället Cdon Group som under månaden redovisade ett starkt första kvartal med en ökning av omsättningen med tio procent och en förbättring av rörelseresultatet med drygt 4 miljoner kronor. Kursen steg med 10,3 procent.

Månadens stora förlorare blev Rnb som rapporterade ett kvartal med kraftigt sjunkande omsättning. Försäljningen minskade i alla koncept – Brothers, Polarn o Pyret och Department & Stores. Kursen backade från 17,00 till13,05 kronor, en minskning med cirka 23 procent.

Årets stora förlorare bland detaljhandelsföretagen på börsen är emellertid inte Rnb utan Wesc, som sedan årsskiftet fått se kursen minska med nästan 42 procent. Under april fortsatte raset för det krisande streetmodeföretaget med ett kursfall drygt åtta procent.

Läs alla artiklar gratis

  • Tillgång till hela Market Premium i 7 dagar
  • Inga kostnader eller dolda villkor
  • Tidningen Market gratis – även efter provperiodens slut

Du får Market Premium gratis i 7 dagar! Köp Market Premium

Full tillgång till Market premium i tre månader
7990kr ex. moms
Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt
{{message}}
{{error}}
Genom att skicka in formuläret godkänner du våra villkor

Tack för att du har registrerat dig på Market Premium!

Nu kommer du åt allt innehåll på market.se.
Du hittar mycket nyttigt innehåll under flikarna Data, Analys och Sälj mer, som är unikt för Premium.

Ditt konto har skapats med följande uppgifter:

Användarnamn: {{ fd.mail }}
Lösenord: Lösenordet du valde vid registreringen.

Annons:

Analyser

Loading...