Här skapar retail-jättarna framtidens handelsteknik

Israel är inget stort namn på detaljhandelskartan. Men inom retail tech är landet bland de hetaste i världen och lockar jättar som Amazon och H&M. Här är landets vassaste start up-pionjärer.
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Tre handelsjättar
på plats i Israel

Amazon
Två forsknings- och utvecklingscentrum i Tel Aviv och Haifa. 100 anställda jobbar bland annat med att utveckla det röststyrda systemet Alexa.

Alibaba
Har förvärvat israeliska start up-företaget Visualead, vars ingenjörer enligt branschexperter nu bildar basen för Alibabas forskningslabb i Tel Aviv. Labbets fokusområden väntas bli augmentet reality (AR) ochy virtual reality (VR).

Ebay
Har öppnat ett utvecklingscenter i Netanya och förvärvat det israeliska företaget Salespredict. Huvudsyftet är att utveckla arbetet med artificiell intelligens och maskininlärning.

Detaljhandelns jättar finns i USA, Kina och Europa.

Men den mest nyskapande tekniken utvecklas i Israel.

– Israel är snabbt på väg att bli ett av de ledande centrumen för detaljhandelsinnovation. Representanter för globala detaljhandelsjättar som Walmart, Tesco, Carrefour, H&M och Best Buy har besökt Israel och samarbetar nu med flera israeliska start up-företag. Vi spår att den här trenden kommer att fortsätta och att globala retailers kommer att driva på innovationsarbetet i Israel genom partnerskap, investeringar eller uppköp, säger Ilan Leiferman, managing partner på The Shelf som fungerar som en knutpunkt för detaljhandelsföretag och israeliska start up-företag.

The Shelf har i samarbete med Nielsen Innovate, Deloitte och Jerusalem Venture Partners, kartlagt det israeliska retail tech-landskapet. Enligt rapporten, som gjordes tidigare i år, finns det över 250 aktiva start up-företag som fokuserar på detaljhandelsteknik. Tillsammans har de tagit in investeringar över en miljard dollar.

I rapporten presenteras också de hundra mest lovande företagen inom 14 olika segment (se illustration nedan). Bara dessa har tillsammans lockat investeringar på 880 miljoner dollar.

Läs alla artiklar gratis

  • Tillgång till hela Market Premium i 7 dagar
  • Inga kostnader eller dolda villkor

Du får Market Premium gratis i 7 dagar! Köp Market Premium

Full tillgång till Market premium i tre månader
7990kr ex. moms
Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt
{{message}}
{{error}}
Genom att skicka in formuläret godkänner du våra villkor

Tack för att du har registrerat dig på Market Premium!

Nu kommer du åt allt innehåll på market.se.
Du hittar mycket nyttigt innehåll under flikarna Data, Analys och Sälj mer, som är unikt för Premium.

Ditt konto har skapats med följande uppgifter:

Användarnamn: {{ fd.mail }}
Lösenord: Lösenordet du valde vid registreringen.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...