Håkan Lundstedt blickar framåt – fem steg för fortsatt tillväxt

Synsam visar skarpa halvårssiffror och tänker fortsätta sin framgångssaga. ”Vi ska jobba på och vi har ett jobb att göra varje dag. Vi har duktiga konkurrenter och det gäller att satsa på rätt saker”, säger vd Håkan Lundstedt och avslöjar fem ingredienser i framgångsreceptet för Sveriges marknadsledande optikkedja.
Text: Marie Hillblom
Annons:

Håkan Lundstedt stannar till mitt på S:t Eriksplan i Stockholm. Han tar en paus för att göra intervjun, på språng mellan kontoret och butiken som finns här. Han och alla anställda inom Synsam är ute och jobbar på butiksgolvet idag.

– Vi vill öka förståelsen för allas roller och det är i verksamheten jag får feedback, säger han.

Håkan Lundstedt bär solglasögon, en modell som inte kommit ut i butik ännu.

– Det är en pilotmodell och det är min favoritform. Mitt ansikte passar bäst i den formen. Oavsett brand (märke, red.anm) är det hur det sitter på dig som är det viktiga, säger han och förklarar att de har transitionglas.

Det betyder att de automatiskt skiftar färg när du går ut eller in, beroende på ljuset. Utomhus är de tonade och det behövs, för sensommarsolen är stark i dag. Dessutom strålar Synsams halvårssiffror för 2019. Den organiska tillväxten visar plus 10,6 procent och en stark förklaring ser Håkan Lundstedt framför sig på S:t Eriksplan: arbetet i butikerna. Och det är här inne det gäller att se skarpt, för här menar han att nyckeln till fortsatt framgång finns.

– Den stora anledningen till att det går bra för Synsam måste tillskrivas våra medarbetare i butikerna, de som möter kunder varje dag. Det är där slaget står, i butiken, i bemötandet. Det låter lätt och logiskt, men du är aldrig klar. Och det kräver en investering i dina medarbetare. Du måste ta till dig av den feedback du får av kunderna, annars blir du inte bättre.

  Läs alla artiklar gratis

  • Tillgång till hela Market Premium i 7 dagar
  • Inga kostnader eller dolda villkor

  Du får Market Premium gratis i 7 dagar! Köp Market Premium

  Full tillgång till Market premium i tre månader
  7990kr ex. moms
  Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt
  {{message}}
  {{error}}
  Genom att skicka in formuläret godkänner du våra villkor

  Tack för att du har registrerat dig på Market Premium!

  Nu kommer du åt allt innehåll på market.se.
  Du hittar mycket nyttigt innehåll under flikarna Data, Analys och Sälj mer, som är unikt för Premium.

  Ditt konto har skapats med följande uppgifter:

  Användarnamn: {{ fd.mail }}
  Lösenord: Lösenordet du valde vid registreringen.

  Annons:
  Annons:
  Annons:

  Analyser

  Loading...