Foto: Vendela Kjerner

Första bokslutet efter konkursen – så har det gått för MQ sedan omstarten

Försäljningen var över förväntan för MQ Marqet efter omstarten. Efter en tuffare höst och vinter ger e-handelstillväxten och Europalanseringen ljus. ” Varje vecka när man får rapporterna har vi en större omsättning i de här länderna, så det är väldigt roligt”, säger vd Ingvar Larsson.
Text: Julia Forsberg
Annons:

Det börjar närma sig ett år sedan omstarten av MQ Marqet.

– Mycket av uppstarten handlade om att ta över dels det varulagret som fanns och sedan också komma igång med den nya säsongen, alltså höstsäsongens sortiment, och som vi alla minns var ändå sommaren på alla sätt förhållandevis bra, säger Ingvar Larsson. 

Tack vare en bra sommar och därmed också att det fanns ett flöde med kunder i butikerna blev försäljningen bättre än vad bolaget hade prognostiserat. I bolagets senaste bokslut framgår att försäljningen landade på nästan 222 miljoner kronor. Bokslutet omfattar perioden 1 september 2019 till 31 augusti 2020, men bolaget var vilande fram till omstarten 8 maj och omsättningen kan därför härledas till perioden efter omstarten. 

– Det är inte i nivå med den försäljningen vi har på våra prognoser och förväntningar vi har på bolaget ett normalår så vi var ju påverkade av pandemin försäljningsmässigt. 

Förutom pandemin påverkades försäljningen även av att bolaget inte fick in några nya leveranser förrän i augusti, utan de fick jobba med det varulaget som fanns vid omstarten.

– Vi är nöjda med den försäljningen utifrån det varulager som vi hade och också givet att det faktiskt var en pandemi under sommaren även om det försäljningsmässigt var bättre än vad vi hade väntat oss. 

Men att inga inköp gjordes under perioden bidrog också till att dra ned på kostnaderna och att bolagets rörelseresultat landade på nära 48 miljoner kronor. 

Det här är en del av Market Premium

Redan Premium-prenumerant?

Det får du som Market Premium-prenumerant

  • Premiumartiklar som ger dig hela nyhetsbilden av detaljhandeln
  • Sökbart artikelarkiv
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...