Foto: Thomas Ohlén

Förlängda restriktioner pressar köpcentrumen: ”Värst för våra restauranger”

Trots förlängda restriktioner i handeln och på serveringsställen är traditionella köpcentrum som Bergvik och Ingelsta vid gott mod. ”Vi har klarat oss rätt bra vågar jag påstå. Värst är det för våra restauranger och kaféer. Där är reglerna helt ologiska”, säger Joakim Ritzén, centrumchef för Ingelsta Shopping.
Text: Mikael Sydner
Annons:

Restriktionerna från Regeringen och Folkhälsomyndigheten har de senaste månaderna skärpts efter hand.

Sedan i början på mars gäller max en person per tio kvadrat i butiker. På serveringar i köpcentrum, det vill säga etableringar utan egen dörr, gäller en person per bord.

I förra veckan förlängde Folkhälsomyndigheten dessa restriktioner till och med den 2 maj. 

Hos Ingelsta Shopping I Norrköping har man klarat prövningarna bra, anser centrumchefen Joakim Ritzén.

– Vi har som många andra så klart tappat både omsättning och besökare under senaste året. Men vi har ändå en ganska bra ström av besökare. Framför allt är det mer jämnt över dagen jämfört med tidigare. Vi kan dessutom se en svag uppgång av antalet besökare.

Bland butikerna anser han inte att det har varit några problem att följa rekommendationerna. För serveringarna har dock läget varit mer utmanande.

– Det är helt ologiskt att det får vara max en person per bord när restaurangerna med egen entré får ha fyra. Våra serveringsställen skulle kunna stänga sina galleriaentréer och använda bakdörren i stället. Då skulle det plötsligt vara okej, säger Joakim Ritzén.

Det här är en del av Market Premium

Redan Premium-prenumerant?

Det får du som Market Premium-prenumerant

  • Premiumartiklar som ger dig hela nyhetsbilden av detaljhandeln
  • Sökbart artikelarkiv
Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...