Foto: Foto: Andreas Fransholm

De tar över Dea Axelssons: ”Ett spännande koncept”

Investementbolaget Mellby Gård är ny ägare till den konkursdrabbade dammodekedjan Dea Axelssons. ”Vi gillar dem. De har ett attraktivt koncept och en trogen målgrupp”, säger Erik Andersson, styrelseledamot i Mellby Gård.
Text: Agneta Renmark
Annons:

Dea Axelssons dammode med 30 butiker runt om i Sverige försattes i konkurs den 16 januari. I går blev det klart att investmentbolaget Mellby Gård tar över ägandeskapet och driften.

– Det ska bli väldigt spännande. Vi har följt Dea Axelssons under flera år och tycker att de har ett attraktivt koncept och en trogen målgrupp. Vi gillar dem helt enkelt, säger Erik Andersson.

Ambitionen är att ta över 90 procent av butikerna, det vill säga 27 av de totalt 30 butiker som är spridda runt om i landet.

– Om vi ska ha möjlighet att få ordning på bolaget och vända utvecklingen så måste vi kapa svansen, säger Erik Andersson, som dock inte kan avslöja vilka butiker som läggs ned förrän i morgon onsdag, när själva övertaget undertecknas och blir klart.

Vad kan ni göra bättre än de gamla ägarna?
– Vi är en familjeägd koncern med ägande inom många olika branscher, inte minst inom retail där vi är majoritetsägare av Flash och Smarteyes, plus att vi har en del av aktiekapitalet i Kappahl. Vi är långsiktiga i vårt ägandeskap och har en stark balansräkning, säger Erik Andersson, och förklarar att det handlar om att bygga vidare på det befintliga konceptet.

– Dea Axelsson har en stark och trogen kundgrupp. Vi kommer inte att göra någon större stilförändring på kort sikt men precis som alla andra butikskoncept som måste även detta utvecklas.

Exakt hur detta ska gå till kan han inte svara på, men den som ska leda förändringsarbetet är Fredrik Johansson, vd för Flash och som nu även blir vd för Dea Axelsson.

– Vi ska inte konvertera några butiker till nya Flash. Däremot ser vi smarta synergieffekter och samarbetsmöjligheter, förklarar Erik Andersson.

All personal kommer att få erbjudande om att följa med i samband med övertagandet.

– För oss är det inte bara varorna och butikslägen som är attraktiva; personalen och deras kunskap och erfarenhet är precis lika viktig.

Läs alla artiklar gratis

  • Tillgång till hela Market Premium i 7 dagar
  • Inga kostnader eller dolda villkor

Du får Market Premium gratis i 7 dagar! Köp Market Premium

Full tillgång till Market premium i tre månader
7990kr ex. moms
Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt
{{message}}
{{error}}
Genom att skicka in formuläret godkänner du våra villkor

Tack för att du har registrerat dig på Market Premium!

Nu kommer du åt allt innehåll på market.se.
Du hittar mycket nyttigt innehåll under flikarna Data, Analys och Sälj mer, som är unikt för Premium.

Ditt konto har skapats med följande uppgifter:

Användarnamn: {{ fd.mail }}
Lösenord: Lösenordet du valde vid registreringen.

Annons:

Nyheter

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...