Foto: Foto: Pontus Edman

De ska utse handelns bästa koncept – juryarbetet inför Retail Awards rivstartade

Nu drar arbetet inför Retail Awards 2018 igång på allvar. I dag, fredag, var det kick off för alla jurymedlemmar hos Svensk Handel i Stockholm. ”Flera har hört av sig och frågat om vi inte ska dra igång snart”, säger projektledare Thomas Karlsson.
Text: Daniel Norman
Annons:

Nästa års Retail Awards kommer att äga rum 21 maj på Stockholm Waterfront. Precis som förra året arrangerar Market galan tillsammans med Svensk Handel. 

I dag drog arbetet med att utse pristagarna igång på allvar då samtliga jurymedlemmar samlades för kick off i Svensk Handels hus i Stockholm. 

– Det känns väldigt roligt att dra igång igen på allvar med både arbetet att få in bra kandidater till de tolv priserna och att planera för galan som hålls den 21 maj nästa år, säger Thomas Karlsson. 

En av dem som talade vid kick offen var Svensk Handels vd Karin Johansson. 

– Handeln står inför den största förändringen någonsin. De kommande tio åren kommer branschen att förändras mer än de senaste 50. Förändringen drivs delvis av den moderna konsumenten som är både global och digital. Att vinna Retail Awards 2018 kommer att vara tuffare än någonsin. Jag tror att mod, nytänkande, innovation kommer att vara avgörande, säger hon.

Många av jurymedlemmarna var ivriga att komma igång. 

– Det är flera jurymedlemmar som har hört av sig och frågat om vi inte ska dra igång snart, så jag betecknar intresset som stort. Juryn ser i stort sett ut som förra året, men vi har några nya som ska tillföra nytt blod till jurygrupperna och komma med lite ny input, säger Thomas Karlsson.

Hur går tankarna när jurygrupperna skapas?
– Varje jury består av fem personer, varav en från Svensk Handel, en från kategorisponsorn, en från Market som också är ordförande samt två externa branschexperter. Så det är totalt sextio personer som samtliga är väl insatta i detaljhandeln som ska utse finalister och vinnare.

I nästa vecka kommer det att finnas möjlighet att gå in på Retail Awards sajt för att anmäla kandidater

– Enklast är att gå in på retailawards.se och klicka på Tipsa juryn. Där finns ett frågeformulär som man enkelt kan fylla i, och även bifoga bilder, dokument och annat som kan vara intressant för juryn. Anmälningssajten är redan öppen så det är bara att börja anmäla. På retailawards.se kan man också läsa mer de olika kategorierna och kriterierna för att kunna bli finalist, säger Thomas Karlsson. 

Det här är en del av Market Premium

Redan Premium-prenumerant?

Det får du som Market Premium-prenumerant

  • Premiumartiklar som ger dig hela nyhetsbilden av detaljhandeln
  • Sökbart artikelarkiv
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...