Foto: Foto: Miriam Järlesjö

Clas Ohlson är kungen på Facebook

Clas Ohlson är bäst i hela detaljhandeln på att möta kunderna på Facebook. Det visar Daymakers nya undersökning."Facebook är lika viktigt som alla andra kanaler", säger landschefen Nina Lindfors.
Text: David Jansson
Annons:

Fem i topp

Procent av högsta möjliga poäng.

1. Clas Ohlson 83%
2. Hemtex 74%
3. Interflora 73%
4. Dressmann 73%
5. Smycka 72%
Källa: Daymaker

Clas Ohlson är bäst på att möta kunderna på Facebook av alla de stora butikskedjorna i svensk detaljhandel. Det visar en stor mystery shopping-undersökning som företaget Daymaker gjort.

Clas Ohlsons kundbemötande på Facebook fick full pott i inte mindre än åtta av de sammanlagt 12 olika moment i bemötandet som Daymaker granskade.

Det gav hemfixarkedjan 83 procent av högsta möjliga poäng – och klart högst totalbetyg av alla de drygt 100 undersökta butikskedjorna.

– Det är fantastiskt, inte minst för all personal som jobbar stenhårt med de här bitarna,säger Nina Lindfors, landschef för Clas Ohlson i Sverige.

– Sociala medier växer hela tiden. Det är jätteroligt att vi kan kommunciera på ett postivt sätt med våra kunder också där, inte bara i butikerna och via telefon och mejl,

Hur viktigt är egentligen kundbemötandet på Facebook?
– Det är lika viktigt som kundbemötandet alla andra kanaler. Kunden förväntar sig ett bra kundmöte oavsett på vilket sätt han eller hon kontaktar Clas Ohlson.

Vad är hemligheten bakom att ni tydligen lyckas så bra?
– Det vet jag inte om jag vill avslöja. Jag vill inte gå in på några detaljer. Men det handlar i grunden väldigt mycket om att sätta kunden högst på agenden och att internt prata mycket om de mjuka värdena.

Det moment i bemötandet på Facebook som Clas Ohlson får sämst betyg för i undersökningen handlar om att hjälpa kunderna att komma till köpbeslut.

– Det är så handeln ser ut i stort. Hela handeln kan bli bättre på att hjälpa kunden till köpbeslut, inte bara vi på Clas Ohlson, säger Nina Lindfors.

Nedan kan du ladda ner filen med undersökningsresultaten för de 20 kedjor som fick högst betyg i Daymakers undersökning av bemötandet på Facebook.

Läs alla artiklar gratis

  • Tillgång till hela Market Premium i 7 dagar
  • Inga kostnader eller dolda villkor

Du får Market Premium gratis i 7 dagar! Köp Market Premium

Full tillgång till Market premium i tre månader
7990kr ex. moms
Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt
{{message}}
{{error}}
Genom att skicka in formuläret godkänner du våra villkor

Tack för att du har registrerat dig på Market Premium!

Nu kommer du åt allt innehåll på market.se.
Du hittar mycket nyttigt innehåll under flikarna Data, Analys och Sälj mer, som är unikt för Premium.

Ditt konto har skapats med följande uppgifter:

Användarnamn: {{ fd.mail }}
Lösenord: Lösenordet du valde vid registreringen.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...