Börsras för e-handlarna

E-handlarna Matse Holding, med Mat.se, och Qliro Group, tidigare Cdon Group, går sedan årsskiftet sämst av alla detaljhandelsbolag på Stockholmsbörsen.
Text: David Jansson
Annons:

Näthandeln med mat växer sedan en tid tillbaka kraftigt. Enligt siffror från Svensk Digital Handel ökade livsmedelsförsäljningen på nätet med 52 procent under fjolårets sista kvartal.

Men Matse Holding som driver Mat.se fortsätter att gå dåligt på Stockholmsbörsen. Under januari månad backade kursen med 11 procent, från 10,95 till 9,75 kronor.

Qliro Group, som Cdon Group bytte namn till den 12 december, redovisade i slutet av januari att både försäljningen och resultatet förbättrades kraftigt under förra året. Men under årets första månad fortsatte aktien att gå dåligt. Kursen föll med drygt 8 procent, från 17:30 till 15:90 kronor. Under förra året backade kursen med hela 37 procent.

Bland de övriga detaljhandelsbolagen på Stockholmsbörsen var Clas Ohlson januari månads sämsta placering. Kursen föll med 5 procent, från 134:25 till 127:50 kronor. Detta bland annat efter att hemfixarbolaget i mitten av månaden hade redovisat en svag julhandel i Sverige med en försäljningsökning på blott en procent.

Fenix Outdoor, RNB och Hemtex var de detaljhandelsbolag som hade den bästa utvecklingen på börsen under januari månad med kurssstegringar på 13,6, 12,5 respektive 8,5 procent.

Läs alla artiklar gratis

  • Tillgång till hela Market Premium i 7 dagar
  • Inga kostnader eller dolda villkor

Du får Market Premium gratis i 7 dagar! Köp Market Premium

Full tillgång till Market premium i tre månader
7990kr ex. moms
Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt
{{message}}
{{error}}
Genom att skicka in formuläret godkänner du våra villkor

Tack för att du har registrerat dig på Market Premium!

Nu kommer du åt allt innehåll på market.se.
Du hittar mycket nyttigt innehåll under flikarna Data, Analys och Sälj mer, som är unikt för Premium.

Ditt konto har skapats med följande uppgifter:

Användarnamn: {{ fd.mail }}
Lösenord: Lösenordet du valde vid registreringen.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...