Börsen tror på nya Kappahl

Många tror att Kappahls nya ledning kan vända utvecklingen. Bolagets aktie steg med hela 34 procent på börsen under förra månaden.
Text: David Jansson
Annons:

De allra flesta detaljhandelsbolag på Stockholmsbörsen fick se sina aktier stiga i värde under oktober månad, då börsen vände uppåt igen efter en deppig period med fallande kurser.

Den allra största vinnaren blev Kappahl, vars aktiekurs steg med hela 34 procent, från 21,40 till 28,70 kronor. Detta trots att modebolaget i början på månaden presenterade ett bokslut för 2014/2015 som visade på minskad försäljning och ett kraftigt försämrat rörelseresultat.

Men uppenbarligen tror många placerare på att Anders Düring, som gått in som tf vd efter sparkade Johan Åberg, kan vända Kappahls resultat med hjälp av det nya åtgärdsprogrammet, som bland annat handlar om att rulla ut ett nytt butikskoncept, öka den digitala närvaron och förbättra logistiken.

För den näst största kursuppgången stod MQ, som i början på månaden redovisade ett mycket starkt sommarkvartal då omsättningen steg med drygt 10 procent och rörelseresultatet förbättrades med drygt 30 procent jämfört med motsvarande period förra året. Kursen steg med nästan 20 procent, från 35,40 till 42,40 kronor.

Kurserna föll bara för fyra av börsens detaljhandelsbolag. Störst blev fallet för Matse Holding, med näthandeln Mat.se. Trots att bolaget i början på månaden redovisade fortsatt kraftiga försäljningsökningar både i Göteborg och Stockholm backade kursen med 26 procent, från 13,60 till 10,00 kronor.

Nästan lika illa gick det för e-handelskollegan Qliro Group, som i slutet på månaden redovisade ett tredje kvartal där både försäljningen och lönsamheten försämrades. Kursen föll under månaden med 17,7 procent, från 10,55 till 8,60 kronor.

Sedan början på året har Qliro-aktien backat med hela 50 procent, vilket gör e-handelsbolaget, med bland annat Cdon.com, Nelly.com och Gymgrossisten, till årets i särklass sämsta placering av alla detaljhandelsbolag på Stockholmsbörsen. För drygt en månad sedan meddelade koncernchefen Paul Fishbein att han lämnar sitt uppdrag så snart en efterträdare har utsetts. 

I tabellen nedan kan du ta del av utvecklingen sedan årsskiftet för alla detaljhandelsbolag på Stockholmsbörsen.

Läs alla artiklar gratis

  • Tillgång till hela Market Premium i 7 dagar
  • Inga kostnader eller dolda villkor

Du får Market Premium gratis i 7 dagar! Köp Market Premium

Full tillgång till Market premium i tre månader
7990kr ex. moms
Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt
{{message}}
{{error}}
Genom att skicka in formuläret godkänner du våra villkor

Tack för att du har registrerat dig på Market Premium!

Nu kommer du åt allt innehåll på market.se.
Du hittar mycket nyttigt innehåll under flikarna Data, Analys och Sälj mer, som är unikt för Premium.

Ditt konto har skapats med följande uppgifter:

Användarnamn: {{ fd.mail }}
Lösenord: Lösenordet du valde vid registreringen.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...