XXL:s vd om den nya retail-världen: ”Det finns ingen som är skyddad”

XXL:s Sverigechef Per Sigvardsson gästar Markets podcast och pratar om den något turbulenta starten på nya jobbet, konkursen för Top-Toy, vikten av bra kundmöten och det förändrade retail-landskapet. ”Det vi ser nu är bara början på en stor omställning”, säger han.
Text: Mikael Sydner
Annons:

Per Sigvardsson fick minst sagt fullt upp när han tillträdde för tre veckor sedan. Kritiken briserade efter att en anställd hos XXL i Bromma Blocks beskrev en extrem tävlingskultur där anställda bland annat tvingas göra armhävningar om de kommer för sent eller inte når säljmål.

– Jag tog det på fullaste allvar. Vi gör nu medarbetarundersökningar om det är fler som känner igen den här bilden.

Dock är detta inte ett kulturproblem, menar Per Sigvardsson.

­– Vi jobbar med unga människor och har en stark tävlingskultur. Ibland kan det gå över styr men min uppfattning är att det här inte är något som är utbrett.

Per Sigvardsson har nu fullt fokus på att flytta fram positionerna för XXL.

– Vi har mycket jobb framför oss. Vi ska utvecklas snabbare och göra bra saker så fler väljer oss, säger han och fortsätter:

­­– Det kommer att ske en konsolidering i alla branscher och i alla former av retail. Det finns ingen som är skyddad på något vis. De som förstår den nya världen och bygger strategier som håller långsiktigt har bäst förutsättningar att lyckas.

Lyssna på hela avsnittet ovan eller på Itunes.

Markets podcastvärdar är Mikael Sydner och Pontus Edman.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...