Zalando öppnar första logistikcentret i Sverige: ”Halverade leveranstider”

Tyska e-handelsjätten Zalando ökar farten och öppnar ett nytt logistikcenter utanför Stockholm. ”Att korta leveranstiderna är avgörande för vår framtid”, säger Kenneth Melchior, chef för Zalando i norra Europa.
Annons:
Text: Kalle Östgren
Annons:

I dag inviger Zalando ett nytt logistikcenter i Brunna, Upplands-Bro, väster om Stockholm – företagets första i Sverige och Norden.
 
Investeringen är en viktig pusselbit för Zalandos ambitioner att öka effektiviteten och korta leveranstiderna.

Läget ska kunna möjliggöra dagen efter-leveranser till de nordiska huvudstäderna och samma dag-leveranser till Stockholm.

– Norden har varit en av de snabbast växande regionerna för Zalando och vi vill öka tillväxten, både i fråga om avkastning och aktiva kunder. För att kunna göra detta måste vi komma närmare våra nordiska kunder. Att förkorta leveranstiderna genom att öppna ett logistikcenter i Sverige och erbjuda ett starkt nordiskt utbud är avgörande för vår framtid, säger Kenneth Melchior.

Kenneth Melchior, chef för Zalando i norra Europa.

Lagerlokalen har en golvyta på cirka 30 000 kvadratmeter, motsvarande ungefär tre fotbollsplaner. Den är utrustad med nya automatiserade lösningar, till exempel ett femtiotal “Grey orange butlers”, självstyrande mobila robotar. 

– Tyngre arbetsbördor minskar genom att våa automationstekniker utför uppgifter som är monotona och icke-ergonomiska. Det ökar dessutom effektiviteten. Bättre och snabbare lagerarbete gör att vi kan behandla beställningar snabbare, säger Jan Bartels, vice president för kunddistribution och logistik på Zalando.

Anläggningen drivs tillsammans med samarbetspartnern Ingram Micro.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...