Zalando lovar snabba leveranser till fler när nya jättelagret står klart

Den tyska e-handelsjätten Zalando lovar next day delivery till fler än bara de nordiska huvudstäderna när jättelagret i Upplands-Bro norr om Stockholm står klart.
Annons:
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Innan årsskiftet räknar Zalando med att skicka de första paketen från det närmare 30 000 kvadratmeter nya satellitlagret i Upplands-Bro utanför Stockholm.

Det geografiska läget är avgörande för att kunna serva den betydande nordiska marknaden snabbt och nu, redan innan lagret finns på plats, spänner Zalando alltså bågen ännu hårdare.

– Tidigare har vi sagt att vi kommer att kunna genomföra next day delivery till de nordiska huvudstäderna. Men vi ser redan nu att läget är så bra att vi kan lägga till flera städer. Ungefär ett 20-tal totalt, säger Sigrid Dahlberg-Krajewski, kommunikationsansvarig för norden.

En tjänst som då kan finnas tillhands för kunderna är return on demand – en returtjänst där den som handlar själv kan bestämma hur och när Zalando ska ta hand om det som eventuellt inte passar.

Det pilotprojekt som inleddes i Storstockholm i maj har fallit väl ut enligt Sigrid Dahlberg Krajewski, men har fått  ytterligare tid.

– Personaliserade returer är något kunderna vill ha, men formen för hur vi ska sköta det är ännu inte helt bestämt.  Det är betydligt dyrare att genomföra i till exempel Stockholm än i centraleuropa. Det vi ser är att de allra flesta har använt tjänsten mer spontant, snarare än att sätta ett returdatum längre fram, säger Sigrid Dahlberg Krajewski.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...