Foto: Shutterstock

Ytterligare tung aktör gör tummen upp för storaffären: ”Känns bra i magen”

Även organisationen Aktiespararna rekommenderar Kappahls aktieägare att säga ja till Mellby Gårds bud. Deadlinen närmar sig.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

– Magkänslan är bra, säger Mellby Gårds vd Johan Andersson till Göteborgs-Posten.

Det var i slutet av juli som storägaren meddelade att den vill ha ensam kontroll över Kappahl och avnotera bolaget från börsen.

Övriga aktieägare erbjuds 20 kronor per aktie för sitt innehav.

Sedan tidigare har den oberoende budkommité som Kappahls styrelse tillsatt rekommenderat aktieägarna att säga ja. Även Finansinspektionen har gett klartecken.

Nu går även Aktiespararna ut och rekommenderar ett ja till affären.

– Att två tunga aktörer rekommenderar affären är positivt – liksom att ingen gått ut och varit negativ till den. Men till slut är det ändå de många och vanliga aktieägarna som ska säga sitt och ofta väntar man in i det sista med att ge besked, säger Johan Andersson.

Deadline är på fredag.

– För oss är det här en stor och viktig affär – vi tror mer på Kappahl än vad marknaden gör. Vi har redan flera bolag inom branschen och vi tror på en utveckling trots att det är en tuff bransch som utsatts för stora förändringar under senare år. Med Kappahl kan vi nå ytterligare synergieffekter och bli starkare totalt sett, säger Johan Andersson.

Mellby Gård är som sagt var redan storägare i Kappahl där de äger 30 procent av aktierna.
Koncernen har tidigare sagt att den inte kommer att vidta några större åtgärder inledningsvis.

– Det är klart att det på sikt kan bli ytterligare strukturella förändringar men det är för tidigt att säga. Att vända tar tid.

Johan Andersson tror att det är bra att kedjan kommer bort från börshetsen.

– Det öppnar för långsiktig utveckling i lugn och ro.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...