Yngsta butikschefen någonsin – nu är hon redo för nya utmaningar

Med sina 20 år var hon MQ:s yngsta butikschef någonsin. Vid 21-årsålder är Amanda Nordquist redo för nya utmaningar inom Isabella Löwengrips bolag.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

– Det är första dagen i dag. Min titel är key account manager. I det stora hela är min uppgift att säkerställa goda affärsrelationer och komma fram till bra lösningar inom företagsamheten, berättar Amanda Nordquist för Market.

I mars förra året rönte hon uppmärksamhet när hon blev butikschef för MQ-butiken i S:t Pers gallerian i Uppsala vid 20-årsålder.

– Jag tänkte det redan från början, att jag ska testa att vara butikschef i ett år och sedan mig om efter något annat. Mest för nyfikenhetens skull.

Amanda Nordquist kontaktade själv Isabella Löwengrip för att visa sitt intresse för hennes verksamhet.

– Den 15 mars, på dagen ett år efter att jag började jobba som butikschef hos MQ, var jag på anställningsintervju hos Löwengrip invest, säger Amanda Nordquist.

Jobbet blev hennes.

– Jag känner mig hemma här, känner att det här är något för mig. Jag känner en kreativ frihet. Har jag en idé och vill bolla den med någon så får jag det. Dessutom brinner jag för det här med försäljning.

Vad tar du med dig från tiden inom MQ?
– Jag har lärt mig otroligt mycket. Jag tar med mig förmågan att se möjligheter och att man kan uppnå saker om man vill. Framför allt tar jag mig ledarskapsbiten, förmågan att prioritera.

Kommer du att sakna kontakten med kunderna och att jobba i butik?
– Jag kommer få den kontakten med kunder ändå även om det inte blir på samma sätt. Det kommer inte att komma in kunder varje dag och vill prata. På så sätt blir det annorlunda, säger Amanda Nordquist.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...