Foto: Shutterstock

XXL har funnit Sigvardssons efterträdare: ”Den här gången har vi även kollat Facebook”

I slutet av maj lämnade Per Sigvardsson vd-rollen på XXL Sport efter en hård mediastorm. Nu har den omstridda kedjan hittat ersättaren till den svenska marknaden. ”Den här gången har vi även gått igenom aktiviteter på Facebook”, säger den norska sportjättens styrelseordförande och delägare, Øivind Tidemandsen, till Market.
Annons:
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Nej, något namn på näste svenske XXL-boss vill inte Øivind Tidemandsen avslöja.

Men rekryteringen har varit grundlig – och den här gången har externa headhunters även gått igenom sociala medier.

Det efter att den förre vd:n, Per Sigvardsson, avslöjats med att skriva nedsättande inlägg om kända personer på Facebook.

Øivind Tidemandsen gick först ut och försvarade Sigvardsson, men stormen höll i sig och i maj lämnade Top Toys tidigare koncernchef det nya jobbet.

Men nu är alltså ersättaren hittad.

– Inom någon vecka kan jag berätta vem det är. För oss har det varit viktigt att hitta en person som har operationell erfarenhet och är duktig på butiksdrift och på e-handel. Och en sådan har vi hittat, säger Øivind Tidemandsen, till Market.

Och den här gången har ni läst vederbörandes Facebook?

– Ja, det har vi gjort. Vi gjorde en grundlig research när vi anställde Per Sigvardsson också, men missade sociala medier. Det har vi inte gjort den här gången.

Under sommaren har det blåst ännu mer kring er. Vad tänker du om det som kommit fram i media?
– Det som har hänt har hänt, men ibland har det blivit uppförstorat. Men vi tar det på stort allvar och går just nu igenom hela verksamheten. Vi vill ju vara ett modernt bolag, med sunda värderingar.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...