XXL-grundaren efter nya avslöjandet om Sigvardsson: ”Jag är inte orolig”

I onsdags kväll avslöjade Aftonbladet att XXL:s vd Per Sigvardsson skrivit nedsättande kommentarer om politiker och journalister på Facebook. Trots de nya uppgifterna har XXL:s styrelseordförande, Øivind Tidemandsen, förtroende för Sigvardsson. ”Han har mitt fulla stöd.”
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

I onsdags morse kunde Aftonbladet berätta att grova kommentarer om klimataktivisten Greta Thunberg spridits från Per Sigvardssons Facebook-konto.

Enligt Per Sigvardsson har inläggen skrivits av någon som kapat hans konto.

– Jag står absolut inte bakom dessa uttalanden, sa han till Market efter det.

I onsdags kväll kom nästa avslöjande. Nu kunde Aftonbladet visa att Per Sigvardsson skrivit nedsättande kommentarer om politiker och journalister. Finansminister Magdalena Andersson beskrivs som en ”häxa”, Stefan Löfven som en ”idiot” och journalister som ”kommunister” och ”analfabeter”, enligt Aftonbladet.

– Jag har skrivit cirka 2 000 inlägg där de flesta handlar om hockey, Melodifestivalen och en del politik. De har hittat ett par där jag har uttryckt mig plumpt. Jag står för att jag inte gillar Magdalena Andersson och Stefan Löfven, men det är fel ordval att kalla någon för häxa. Jag har starka åsikter och sammanhanget den kommentaren publicerades har betydelse. Det var i samband med att Magdalena Andersson presenterade bankskatten och det var något som gjorde mig irriterad, säger Per Sigvardsson till Market.

XXL:s styrelseordförande och delägare, Øivind Tidemandsen, gick i går morse snabbt ut och uttalade sitt stöd för Per Sigvardsson.

De nya uppgifterna som visar att Sigvardsson har uttryckt sig grovt på Facebook tidigare förändrar inte hans uppfattning.

– Nej, jag tror till hundra procent på den förklaring som Per har gett. Jag har känt honom i många år och han har mitt fulla stöd, säger Øivind Tidemandsen till Market.

Per Sigvardsson kommer att sitta kvar som vd för XXL i Sverige?

– Det är helt riktigt.

Har ni funnit några bevis för att hans Facebook-konto har blivit kapat?

– Vi jobbar på att få fram det. De kommentarer som har gjorts från hans konto är så grova att de är indicier i sig. Jag känner Per som en förnuftig person och de här kommentarerna är så grova. Det är långt ifrån allt var Per står för.

Samtidigt har han medgett att han skrivit flera ganska grova omdömen om politiker och journalister?

– Ja, men det är ändå två skilda saker. De kommentarerna har gjorts tidigare och de nya är av grövre karaktär.

Gör ni någon egen utredning av vad som har hänt?

– Vi litar på att polisen kan sköta det och jag är inte det minsta orolig över vad de ska komma fram till. Jag litar på Per fullt ut.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...