XL-Bygg värvar från konkurrenten – han ska leda kedjan framåt

Karin Eriksson ska lägga allt fokus på att vara vd för Mestergruppen Sverige AB. Ny kedjechef för XL-Bygg blir Carl Littlewood som värvas från konkurrenten K-rauta.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

– Jag är väldigt glad och stolt att få lämna över stafettpinnen till Carl som har den kombinerade erfarenhet av kedjedrift och byggmaterialhandeln som krävs för den här rollen. Carl har också ett starkt entreprenörsfokus som kommer att vara viktigt för att skapa nöjda delägare, säger Karin Eriksson i en kommentar.

Carl Littlewood kommer närmast från Kesko och K-rauta där han varit operativ chef för den svenska verksamheten. Tidigare har han varit driftschef, försäljningsdirektör och även varuhuschef inom kedjan.

Han har även ett förflutet inom Willys där han var butikschef.

– Det ska bli riktigt kul att börja på XL-BYGG. Jag tycker att det är stimulerande att arbeta i ett entreprenörsdrivet företag och jag ser självklart fram emot att träffa alla ägare och deras kunder. Samtidigt är det spännande att vara en del av den utveckling som bolaget kommer att genomföra under de närmaste åren, säger han.

Karin Eriksson ska nu lägga allt sitt fokus på vd-jobbet för nybildade Mestergruppen AB.

– Min huvuduppgift framåt är att skapa synergier mellan bolagen, som i sin tur kommer att generera ett ökat värde för delägarna inom XL-Bygg och Bolist/Järnia. Särskilt fokus ligger på kommande utvecklingsprojekt som är kopplade till sammanslagningen av bolagen inom Mestergruppen Sverige, säger hon.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...