XL-Bygg hjälper föreningar med bygget: ”Finns ett ömsesidigt beroende”

XL-Bygg startar XL-hjälpen där avsikten är att hjälpa föreningar och klubbar med byggprojekt de själva inte klarar av. ”Insatsen ska vara till hjälp för många”, säger vd Karin Eriksson.
Annons:
Text: Pontus Edman
Annons:

I samband med att XL-Bygg firar tio år i Sverige ville bolaget göra något extra för samhället.

Valet föll på XL-hjälpen, ett projekt där byggkedjan ska hjälpa föreningar eller andra grupper med byggprojekt som de själva inte klarar av. De som vill ha hjälp med ett projekt kan ansöka om detta via hemsidan.

– Våra handlare har en stark lokal förankring och verkar ofta på mindre orter där det lokala föreningslivet är av stor betydelse för ortens välmående och fortlevnad. Då det finns ett ömsesidigt beroende mellan företags- och föreningsliv samt människorna som bor på orten känns det naturligt och angeläget att ge tillbaka till samhället, säger XL-Byggs vd Karin Eriksson.

Att projekten ska vara inkluderande och skapa tillgänglighet för många är av största vikt.

– Det är alltså inte privatpersoner som kan ansöka. Men alla grupperingar kan söka, oavsett ålder eller inriktning. Teatergrupper, scoutföreningen, fotbollsklubben, syföreningen eller pensionärsgruppen, ja alla är välkomna.

Hur många projekt kommer ni att genomföra?

– Minst två från centralt håll, men sedan bestämmer de lokala handlarna hur många projekt de vill stötta.

Om XL-hjälpen faller väl ut ser Karin Eriksson positivt på en fortsättning.

– Vår ambition är givetvis att XL-Hjälpen blir något återkommande. Men först måste vi genomföra och sedan utvärdera projektet i slutet av året, säger hon.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...