Woody värvar kedja från konkurrenten: ”Är ett framgångskoncept”

Woody fortsätter att växa. Nu värvar kedjan fem butiker i Stockholmsområdet från XL-Bygg.
Annons:
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Det är XL-Byggpartner som lämnar XL-Bygg och i stället blir delägare i Woody Bygghandel.

XL-Byggpartner driver fem proffsanläggningar i Segeltorp, Sorunda, Tullinge, Vaxholm och Vallentuna. 2018 omsatte XL-Byggpartner 174,4 miljoner kronor och redovisade ett rörelseresultat på 11,0 miljoner kronor.

Johan Rosendahl, vd för XL-Byggpartner, hoppas att kedjebytet ska gynna företagets tillväxtambitioner.

– Woody Bygghandel är en kedja där det är de lokala entreprenörerna som äger kedjan och bestämmer över dess verksamhet, vilket passar oss bra. Samarbetet med liknande företag som oss inom Woody Bygghandel är också lockande, säger Johan Rosendahl.

Så sent som i april fick Woody ännu ett nytillskott i Stockholmsområdet då Haninge Byggshop öppnade och anslöt sig till kedjan. Det är en av flera nyöppnade Woody de senaste åren.

I augusti 2018 rekryterade Woody sex nya medlemmar då den skånska kedjan Scanti BMH anslöt sig.

– Vi ser att fler och fler bygghandlare börjar inse att lokalt entreprenörskap och samarbete inom vår kedja är ett framgångskoncept. Vi hoppas och tror därför att fler kommer att välja att gå in i Woody Bygghandel som delägare framöver, säger Rune Karlsson, styrelseordförande i Woody Bygghandel.

Karin Eriksson, vd för XL-Bygg, kommenterar att XL-Byggpartner väljer att lämna kedjan:

– Vi utvecklas för att fortsätta vara marknadsledare. Samarbetet med Mestergruppen AS och den strukturaffär vi gör nu är en viktig komponent i vår resa framåt. Ett fåtal delägare har valt att inte vara med på den resan och Byggpartner är en av dom.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...