Woody presenterar ännu en ny delägare – lämnar XL-Bygg

Woody Bygghandel värvade häromdagen XL Byggpartner till kedjan. Nu presenteras även XL-Bygg-medlemmen NP Nilsson, med sex anläggningar, som ny delägare i Woody.
Annons:
Text: Andreas Dyrberg Skog
Annons:

Market kunde i går berätta att NP Nilsson finns bland de medlemmar i XL-Bygg som valt att lämna kedjan efter storaffären med norska Mestergruppen.

Nu är det klart att NP Nilsson byter kedjetillhörighet till Woody från den 1 oktober.

NP Nilsson har sex anläggningar i Skåne och Halland (Grevie, Båstad, Laholm, Förslöv, Vistorp och Ängelholm). Nettoomsättningen uppgick 2018 till 383 miljoner kronor och bolaget redovisar ett rörelseresultat på elva miljoner kronor.

– Woody Bygghandel är en delägarledd kedja som ägs fullt ut av oss lokala delägare. Kedjans tydliga kundlöfte passar oss bra och vi kommer fortsätta att ta beslut som fyller våra lokala kunders behov. Det kan vi göra inom Woody och det är avgörande för vår framgång, säger Fredrik Bergh, vd för NP Nilsson i ett pressmeddelande.

XL-Bygg har redan meddelat att även Kompaniet och Habo lämnar kedjan efter affären med Mestergruppen – utöver NP Nilsson och XL Byggpartner.

Rune Karlsson, styrelseordförande i Woody Bygghandel, vill inte svara på om även dessa kommer att ansluta sig  till Woody.

– Vi för diskussioner med flera tilltänkta nya delägare och kommer att publicera i den takt
det finns klara avtal med någon. Huruvida de du nämner finns med kan jag inte kommentera. Jag kan dock säga att det finns fler intresserade än två som kan komma att välja delägarskap
inom Woody Bygghandel. Vår bedömning är att tillskottet i fråga om anläggningar ligger mellan
15 och 20 med en total omsättning över en miljard kronor, säger Rune Karlsson.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...