Foto: Foto: Magnus Fond

Woody Bygghandel värvar webbkunnig vd från Coop

Coop är inne i en intensiv utvecklingsfas i e-handeln. Då värvar Woody dagligvarujättens onlinechef, Fredrik Johanson, som ny vd.
Text: Andreas Dyrberg Skog, Kalle Östgren
Annons:

Coop utformar nu sitt nya e-handelsnav i Kungens Kurva med premiär under våren nästa år. Om Fredrik Johanson finns med på invigningen återstår att se.

Vad innebär det att Fredrik Johanson kliver av i ett känsligt läge?

– Jag håller inte med om att vi är i ett känsligt läge. Utvecklingen av Coops e-handel har pågått länge och Fredrik Johanson har en viktig roll i det. Han har ett bra team omkring sig och Fredrik kommer att jobba kvar till april nästa år, då vår nya dark store förhoppningsvis är igång, säger Coops presschef Tobias Rydergren.

Ligger det någon konflikt bakom?

– Nej det gör det inte. Fredrik Johanson har pendlat från Borås och kommer nu närmare hemmet. Vi är tvärtom glada över det grundliga jobb som Fredrik gjort på Coop sedan 2013, först som regiondirektör för Nord Väst och sedan i sin nuvarande roll som chef för online och nonfood.

Enligt Woody Bygghandel tillträder Fredrik Johanson som vd för kedjan senast i april 2017.

– Fredrik har bred kompetens inom kedjedrift och försäljning och är en erfaren, omtyckt och resultatdriven ledare. Dessutom har han arbetat länge med onlineutveckling, vilket är en försäljningskanal som blir allt viktigare för oss, säger Woodys ordförande Björn Abild.

Fredrik Johanson ingår i Coop Sveriges koncernledning och har formellt titeln affärsområdesdirektör nonfood och online. Han har tidigare varit sverigechef på JC och vd för Intersport.

– Det känns både inspirerande och hedrande att ta över ledarskapet i Woody. Jag ser som mitt främsta uppdrag att fortsätta att vidareutveckla verksamheten, skapa ökad lönsamhet för våra delägare och stärka vår position ytterligare, säger Fredrik Johanson i en kommentar.

Woodys tidigare vd Peder Strömqvist meddelade att han planerade att avgå i november förra året.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...