Willys Hemma viktig pusselbit när Malmös gågata ska få ett lyft: ”Jättebra komplement”

Willys Hemma öppnar på Södra Förstadsgatan i Malmö Matbutiken blir en viktig del i utvecklingen av stadens stora gågata. ”Vi har jobbat hårt för att skapa ett varierat utbud”, säger Vasakronans regionchef.
Text: Daniel Norman

Sedan Emporia öppnade 2012 har Vasakronan, i samarbete med övriga fastighetsägare i centrala Malmö, arbetat för att stärka cityhandeln. 

– Vasakronan la tidigt en strategi för hur vi ville utveckla våra fastigheter och stråket långt Södra Förstadsgatan för att säkra den vision vi har, nämligen en gata av småstadskaraktär med storstadskvalitet, säger Anna Stenkil, Vasakronans regionchef för Öresund. 

Ambitionen har varit att skapa ett stråk som både innehåller det småskaliga lokala och det storskaliga. Befintliga lokaler har byggts om och nya hyresgäster som Grandpa, Kavat och Nividas har flyttat in. 

Tomma butikslokaler har varit ett problem i centrala Malmö.

Nu är det klart att Willys öppnar en Hemma-butik på Södra Förstadsgatan. 

– Vi har jobbat hårt för att skapa ett varierat utbud längs hela stråket. Etableringen av en riktig matbutik är ett jättebra komplement till det övriga utbud som redan finns längs gatan, säger Anna Stenkil. 

Öppning sker i början av nästa år.

– Butiken blir ett viktigt skyltfönster för och ett bra komplement till de två Willys Hemma-butikerna som finns i mer bostadsnära lägen i staden samt till Malmös fyra Willys-butiker, säger Johann Eurén, kommunikationschef för Willys. 

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...