Foto: Lasse Fredriksson

Västeråshandlare kraftsamlar för att vässas digitalt: ”Unik möjlighet”

Handlarna i Västerås city kraftsamlar för att stärka sin digitala kompetens. Med stöd av EU och Handelsrådet satsas 30 miljoner kronor i projektet.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

– Handeln är inne i en stark förändringsprocess. Här krävs många gånger uppdaterad kunskap och verktyg för att hänga med i utvecklingen. Projektet är en unik möjlighet för mindre handlare till kompetensutveckling, utan att betala med annat än tid, säger Maria Fors, vd för Västerås citysamverkan.

30 miljoner kronor satsas i projektet. Pengarna kommer från Handelsrådet och Europeiska socialfonden.

Satsningen är en del av EFS-projektet Kompetenslyft för handeln som drivs av Handelsrådet och som under en treårsperiod ska ge svenska handelsföretag möjlighet att kompetensutveckla sina medarbetare och se över sin affärsidé.

I Västerås är målet att 30 butiker ska delta i utbildningsinsatsen.

Intresset bland handlarna är stort.

– Det finns ett stort behov och en stark nyfikenhet att utvecklas och hänga med i förändringen, säger en av dem i en kommentar.

Åtta till tio utbildningsmoduler skapas och Handelsrådet hoppas att de ska kunna användas av fler handlare, över hela landet.

– Förhoppningen är att utbildningsinnehållet kommer att användas av hela branschen, även efter att det här projektet avslutats, säger projektledare Helena Rönnholm.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...