Varner lägger ner modekedja – och utesluter inte fler åtgärder: ”Samla krafterna”

Norska Varner-gruppen har sett över sin nordiska verksamhet och lägger nu ner Days Like This med 51 butiker i Norge. ”Det blev tydligt för oss att vi måste måste samla krafterna kring de mer lönsamma kedjorna”, säger en presskontakt till norska Dagbladet.
Annons:
Text: Daniel Norman
Annons:

Lönsamheten för Varner-gruppen, med kedjor som Dressmann, Volt, Cubus och Bik Bok i sin portfölj, sjönk 2017. Resultatet mer än halverades från året innan.

Resultatet för 2018 är inte klar än, enligt presskontakt Julie Bragli Eckhards.

– Vi har haft en negativ utveckling de senaste åren. Vi tar ett offensivt grepp för att vinna kunderna i framtiden.

Den nordiska verksamheten har setts över.

– Efter en omfattande översyn av resultaten för den nordiska verksamheten blev det klart för oss att vi måste smala krafterna kring de mer lönsamma kedjorna, säger Julie Bragli Eckhards.

Nu avvecklas kedjan Days Like This, tidigare Vivikes, med 51 butiker i Norge.

Kedjan har varit ett problembarn för koncernen i flera år. Sedan 2010 har Varner tappat 200 miljoner norska kronor på verksamheten, rapporterar Dagbladet.

– 2017 blev Vivikes omprofilerad till Days Like This i ett försök att lyfta kedjan och de finansiella resultaten. Ett antal åtgärder vidtogs för att vända den negativa utvecklingen, men det gav tyvärr inte önskat resultat, säger Varners finanschef Øyvind Bustnes i en kommentar.

Julie Bragli Eckhards berättar till tidningen att fler åtgärder inte kan uteslutas. Efter Norden ska övrig verksamhet under luppen.

– Samma granskning kommer att göras för övriga marknader vi är på, säger hon.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...