Världens första bröllopsvaruhus – inget för känsliga plånböcker

Klara av alla bröllopsbestyr på 75 minuter. Låter det helt osannolikt? Hos världens första bröllops-varuhus i London är det fullt möjligt. Här finns allt som kan tänkas (och lite till) för den stora dagen. Market hälsade på i Wedding Wonderland.
Text: Nina Granberg Melin
Annons:

I den pampiga, palatsliknande byggnaden mitt i centrala London ligger nyöppnade bröllopsvaruhuset Wedding Gallery. Här serveras giftassugna ett enormt utbud av allt från bröllopsklänningar till blommor, burfåglar och bordsdukningar.

Och inte bara det. En stab av stylister, fotografer, frisörer och bröllopsplanerare står också redo att bistå med sina proffstips.

– Vi vill vara det globala epi-centrumet för bröllopsplanering, säger grundaren George Hammer.

Och för de som verkligen vill klara av precis alla bröllopsbestyr på ett och samma ställe finns det till och med möjlighet av gifta sig på plats!

TOTALSHOPPING. Här finns allt för bröllopsplaneringen – givetvis även ett utbud av tårtot.

Men det finns ett par hakar. Hugade besökare måste boka tid i förväg som kostar 50 pund per par. För det får man en 75-minuters rundtur. Då ingår förvisso varsitt glas bubbel och en bröllops-önskelista där brudparets alla favoriter listats.

Efter rundturen kan man pusta ut i någon av barerna eller de lyxiga besökssofforna. Kanske välbehövligt när prislapparna synats närmare. Billigaste brudklänningen går loss på i runda slängar 9 000 kronor.

Som en blivande brittisk brud uttryckte det:

– Bröllopsvaluta är inte som vanliga pund. Allt kostar mer än man tror. Mycket mer.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...