Ur & Penns vd instämmer i kritiken mot hyrorna: ”Vi ser orosmoln”

Den senaste tiden har flera vd:ar i detaljhandeln riktat kritik mot hyressättningen för butiker. Nu stämmer Ur & Penns vd Abed Al Saffar in. ”Samarbetet mellan hyresgäster och hyresvärdar är i en kritisk period”, säger han.
Text: Daniel Norman
Annons:

Market har tidigare berättat om Kicks vd Freddy Sobins och Clas Ohlsons vd Lotta Lyrås kritik mot att vad de ser som ohållbara hyresmodeller.

Nu stämmer Abed Al Saffar in i den kritiken.

– Vi är förundrade över hur många hyresvärdar som väljer att aggressivt höja hyrorna trots att trafiken sjunker och vakansgraden ökar. Samarbetet mellan hyresgäster och hyresvärdar är därför i en kritisk period som kommer att påverka oss alla för en mycket lång tid framöver, säger han.

Abed Al Saffar uppmanar nu hyresvärdar och fastighetsägare att reflektera över rådande situation.

– Vi vill ha en bättre dialog och en konkret förändring.

Med en ökad digitalisering menar Ur & Penn att det blir ännu viktigare att hyrorna anpassas till verkligheten.

– Vi ser orosmoln för hur attraktiv den fysiska handeln kommer att vara i kundens ögon i framtiden. Vakanta butikslägen, i både gallerior och stadskärnor, skickar en direkt hänvisning till kunder att de ska vända sig någon annanstans. Ju mer utbudet i den fysiska handeln begränsas, desto mer självklart blir det för kunden att klicka hem varorna i stället, säger Abed Al Saffar.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...