Uppgifter: Varner illa ute – Dressmann-ägaren kan stänga butiker i Sverige

Dressmann-ägaren har det tufft. Nu lägger koncernen ner kedjan Wow och utvärderar butiksstängningar i Sverige. Bland annat kan 20 Dressmann ryka.
Annons:
Text: Daniel Norman, Mikael Sydner, Marie Hillblom
Annons:

Enligt Dagens Næringsliv ska Varner göra stora neddragningar vid huvudkontoret och lägga ned kedjan Wow med 30 butiker i Norge.

På huvudkontoret har redan personal permitterats samt fått erbjudande om avgångsvederlag.

Samtidigt utvärderas butiksstängningar i Sverige, rapproterar tidningen. Förhandlingar med de fackliga organisationerna ska redan vara inledda.

Enligt uppgifter till Market ska 20 Dressmann-butiker stänga, bland annat.

– Det är jättetufft för alla. Vi ser andra kedjor som stänger. Om de skulle stänga i Sverige skulle jag förstå varför de gör det utifrån de uppgifter vi fått, säger en Cubusanställd i Sverige till Market och förklarar att bolaget håller medarbetarna uppdaterade om läget.

– Vi är medvetna och vet hur det ser ut i handeln, säger medarbetaren och pekar på coronakrisens tuffa framfart.

Market har också talat med en centrumledare som inte har fått några indikationer alls på att Dressman, Bikbok eller Cubus skulle vara på väg att stänga sina butiker i dennes köpcentrum.

Redan innan coronapandemin slog till hade Varner det tufft ekonomiskt. Under krisen har försäljningen sjunkit med 70 procent.

Bara i Norge hade gruppen tappat 332 miljoner norska kronor i omsättning, uppger Dagens Næringsliv. Även på den andra marknaderna har det varit tufft.

Market söker representanter för Varner-gruppen.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...