Uddevalla – ett drömläge för Kungsängen: ”Väldigt stor potential på västkusten”

Medan konkurrenterna växlar ner visar Kungsängen inga tecken på trötthet. Efter etableringar i Nacka, Karlstad och Malmö står Uddevalla på tur.
Annons:
Text: Helen Preutz
Annons:

Sängbranschen har under de senaste åren fört en tynande tillvaro. Bland annat genomgick Sova en rekonstruktion och har bantat sitt butiksnät.

Även Sängjätten har stora bekymmer och har tvingats lägga expansionsplanerna på is.

Mot denna bakgrund går Kungsängen mot strömmen.

I fjol öppnade kedjan på fyra orter i landet. Butiksöppningen i Uddevalla i mars blir den första i år – men knappt den sista att döma av vd Peter Gustafssons ord.

– Vi har vår sängtillverkning i Sverige och det tror jag blir allt viktigare i kundernas val av sängleverantör. Jag ser också att fler vill välja en säng som kommer att hålla länge, och som är anpassad efter kundens egna behov.

Peter Gustafsson ser stora fördelar med läget på västkusten och hoppas kunna dra fördelar av närheten till butikerna i Göteborg, Borås, Karlstad och Jönköping. 

– Vi ser väldigt stor potential på västkusten och Uddevalla blir ett bra läge för oss. Vi är mycket glada för att fler och fler kunder väljer oss, så att vi kan expandera, i en bransch som i övrigt har det tufft.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...