Tveksamt om anrika JC överlever konkursen: ”Läget är tufft”

Lyckad utförsäljning – men en större tveksamhet över att hitta en köpare till den anrika klädkedjan. ”Just nu ser det inte jätteljust ut”, säger Mats Emthén, konkursförvaltare för JC.
Text: Michael Sandsjö
Annons:

Utförsäljningen av klädkedjan JC:s konkursbo blev lyckad.

Cirka 60 000 varor finns visserligen fortfarande kvar på huvudlagret i Veddesta, men förvaltaren Mats Emthén och advokatfirman Carler räknar med 30-35 miljoner kronor i intäkter från den påtvingade rean.

– Det har gått jättebra. Vi har sålt för ungefär fem–tio miljoner kronor mer än vi hade budgeterat. Jag vill verkligen ge de anställda ute i butikerna en stor eloge. De har gjort en kanonjobb, säger Mats Emthén, till Market.

När det gäller försäljningen av JC, hela bolaget eller delar av det, finns det intressenter,  men många behöver mer tid på sig. Det gör det problematiskt, menar Mats Emthén.

– Vi har pitchat ut ett antal butikslägen som vi tror skulle kunna vara lönsamma. Men på de flesta adresserna kan vi inte ha exklusivitet för en eventuell köpare, eftersom merparten av hyreskontrakten är uppsagda.

Så ni är inte lika optimistiska längre?
– Nej, tyvärr inte. Det skulle kännas bra om bolaget kunde få en fortsättning, men läget är tufft. Men vi samarbetar med intressenter och hyresvärdar och gör allt vad vi kan för att hitta en lösning.

När det gäller utredningen av JC:s affärer bakåt i tiden kommer Advokatfirman Carler att anlita en utomstående revisor för att hjälpa till med kartläggningen.

De totala skulderna i bolaget uppskattar Mats Emthén till omkring två hundra miljoner kronor. Den största fordringsägaren är kinesiska Smart Perfect. Därefter följer ett antal hyresvärdar.

– Det finns ju så många påståenden om hur JC egentligen har skötts, så vi ska försöka se vad som faktiskt har hänt. Det är lite mer komplicerat när det finns utländska ägare med i bilden, säger Mats Emthén.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...