Trump-utmanaren planerar kupp mot Walmart – kräver högre butikslöner

Bernie Sanders, en av USA:s tänkta presidentkandidater vid nästa års val, planerar en kupp vid Walmarts bolagsstämma i juni. Sanders kräver att Walmarts anställda får ”anständiga löner”.
Annons:
Text: Susan Berzelius
Annons:

Enligt tidningen The Guardian anser Bernie Sanders (och många fackförbund och andra arbetstagarorganisationer med honom) att de 2,2 miljonerna Walmart-anställda har ”fattiglöner”.

En heltidsanställd butiksmedarbetare tjänar 14,26 dollar (cirka 140 kronor) i timmen.

Detta jämför Bernie Sanders med den årslön som Doug McMillon, Walmarts koncernchef, har – 23,6 miljoner dollar (235 miljoner kronor).

Bernie Sanders, som är senator i delstaten Vermont men som väntas ställa upp i Demokraternas val av presidentkandidat, skrev nyligen på Twitter att de Walmart-anställda är ”sjukt trötta på att betalas fattiglöner när ägarfamiljen Waltons förmögenhet uppgår till 176 miljarder dollar” (1 700 miljarder kronor).

Bolagsstämman hålls den 5 juni i Rogers i Arkansas. Då kommer Bernie Sanders enligt uppgift att föreslå att en anställd får ta plats i Walmarts styrelse. Ett förslag som få tror att han vinner gehör för.

Samma ämne:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...